Wombstories couple in hospital going through miscarriage
După al treilea avort, mai multe femei mi-au povestit despre propriile lor experiențe într-um mod foarte reținut. Dar nimeni nu vorbește deschis despre aceste lucruri.

Ce este un avort spontan și cât de frecvente sunt acestea?

Ssssh. Nu-l menționa. Despre avorturile spontane se vorbește adesea în șoaptă sau chiar deloc deși sunt surprinzător de frecvente, afectând una din patru sarcini.

Un avort este atunci când un embrion sau un făt nu supraviețuiesc în uter în primele 23 de săptămâni de sarcină. Majoritatea avorturilor nu pot fi prevenite. Dar, dacă mâncați bine, evitați drogurile și fumatul, faceți deja multe pentru a reduce riscul [2]. Cauza nu este cunoscută de obicei, deși de multe ori se crede că este vorba de cromozomii anormali (blocuri genetice) [1].

Haideți să discutăm despre avorturile spontane 

Când treci printr-un avort, tu (și partenerul tău!) treceti adesea printr-o serie de emoții. După cum a spus o femeie în proiectul nostru #povestiledinnoi, se poate simți că „viitorul tău, așa cum îl știai, s-a pierdut”. S-ar putea să simți durere pentru copilul pe care nu l-ai cunoscut niciodată. S-ar putea să te simți vinovată ca și cum ai fi făcut ceva greșit. S-ar putea chiar să te întrebi: „Nu sunt demn de a avea un copil?”

Uneledintreemoțiilepe care le ai sunt neașteptate. După cum a explicat o femeie, „de fapt m-am simțit destul de furioasă. Nu doar cu mine, ci cu toate celelalte mame care păreau să fi obținut tot ce și-au dorit vreodată. ”

Aceste emoții sunt incredibil de comune, dar pentru că nimeni nu vorbește despre asta, tindem să credem că suntem cu toții singuri - mai ales acum, cu atât de mulți dintre noi blocați acasă, departe de cei dragi. Dacă noi, ca societate, în schimb ne deschidem în discuțiile despre avort spontan, putem învăța și ne putem susține reciproc in momentele de tristețe și pierdere.

Ai fost afectată de avort? Ajută-ne să rupem tăcerea împărtășind experiența ta la #povestiledinnoi.

Semne de avort - cum să știu dacă mi se întâmplă?

Principalul simptom al unui avort spontan este sângerarea din vagin, de obicei împreună cu dureri abdominale. 

Dacă vă confruntați cu sângerare vaginală și credeți că ar putea fi un avort spontan, este întotdeauna cel mai bine să contactați medicul sau moașa sau să mergeți la Spitalul de Urgențe local, dacă puteți face acest lucru. Ei vor efectua o examinare (sau o consultație online) și vă vor oferi sprijinul de care aveți nevoie. 

 

Rețineți că unele sângerări ușoare sunt frecvente în primele trei luni de sarcină.

Depășirea perioadei după avort

În primul rând, nu există nicio cale corectă sau greșită de a face față unui avort. Experiența fiecărei femei este unică și fiecare mecanism este diferit. Unele femei preferă să se odihnească și să ia ceva timp pentru a înțelege ce s-a întâmplat. Altele preferă să continue, ca să uite de acest lucru. 

Cu toate acestea, indiferent de cum reacționați, este important să îți amintești că nu ai făcut nimic rău. Nu există niciun motiv să te simți vinovată sau rușinată. Faptul că vei vorbi cu persoanele apropiate te poate ajuta – s-ar putea să fii suprinsă de numărul femeilor care au trecut prin aceeași experiență – deci nu îți fie frică să spui ceea ce simți.

[Referințe]

[1]https://www.nhs.uk/conditions/miscarriage/

[2]https://www.miscarriageassociation.org.uk/information/miscarriage/

[3]https://www.tommys.org/our-organisation/charity-research/pregnancy-statistics/miscarriage?gclid=EAIaIQobChMImvagoqP06QIVyu7tCh1FMQA5EAAYAiAAEgIIx_D_BwE

Trei produse Libresse cu umbre pe un fundal albastru - Libresse

Simte-te încrezătoare în orice situație cu absorbantele zilnice Libresse!