Imagine ce ilustrează sângerarea între menstruații pe un fundal verde - Libresse

Poate fi un pic înspăimântător să vezi urme de sânge între menstruații, mai ales dacă acestea sunt destul de regulate.

Dar nu e cazul să intri în panică. Sângerarea între menstruații poate apărea din mai multe motive, majoritatea dintre ele nefiind o problemă. Trebuie, totuși, să faci o programare pentru un consult la medicul tău. Ca să fii sigură că e totul în regulă.

Deci, ce cauzează sângerarea între menstruații? Ei bine, pot fi mai multe lucruri diferite. Ovulația (atunci când unul dintre ovare eliberează un ovul), implantarea (atunci când ovulul se atașează de mucoasa uterină), fluctuațiile hormonale, folosirea sau renunțarea la contraceptive sau folosirea unui DIU (dispozitiv intrauterin sau sterilet) pot reprezenta cauze.

Alte cauze sunt infecțiile vaginale sau chlamydia. De asemenea, poate fi un semn că ești însărcinată și, deși sângerarea între menstruații nu înseamnă întotdeauna că este o problemă cu sarcina, cu siguranță trebuie să mergi la un consult medical. Sângerarea după sex poate fi, destul de rar, un semn al cancerului vaginal sau de col uterin [1], așa că este important să faci un test Papanicolau pentru a verifica sănătatea colului uterin.

De la prima menstruație poate dura ani de zile până la definitivarea frecvenței, acest lucru însemnând că între timp poți avea sângerări între menstruații. Iar când te apropii de menopauză, menstruațiile pot deveni neregulate și imprevizibile, ceea ce duce la sângerări inofensive între menstruații. Cu toate acestea, orice sângerare postmenopauză trebuie să te îngrijoreze.

Deci acestea sunt cauzele, dar ce poți face în legătură cu sângerarea între menstruații? Ei bine, odată ce înțelegi ce se întâmplă, folosește un absorbant zilnic (precum Libresse DailyFresh) pentru a-ți proteja hainele și, de asemenea, ține câteva la îndemână în caz că sângerarea între menstruații reapare. Asigură-ți curățenia și confortul făcând duș de două ori pe zi și schimbând după aceea lenjeria intimă. Și apoi poți să continui orice făceai.

Declinarea responsabilității medicale

Informațiile medicale din acest articol sunt oferite doar ca resursă de informare și nu sunt menite a fi folosite în scopuri de diagnoză sau tratament. Te rugăm să consulți medicul pentru sfaturi în legătură cu o afecțiune medicală specifică.

[Surse]

Continuă să te informezi

Descoperă mai multe