Imagine cu produse de igienă feminină pe un raft de supermarket - Libresse

Ai ajuns în momentul în care știi că vrei să începi să folosești tampoane? Atunci este cazul să afli mai întâi tot ce trebuie despre ele, înainte de a le alege pe cele potrivite pentru tine.

Să demontăm mai întâi câteva mituri înainte de a face o alegere. Tampoanele sunt ușor de introdus odată ce te-ai obișnuit cu ele și le poți folosi indiferent de vârstă sau flux. Unora dintre femei li se par mai practice pentru anumite tipuri de activitate fizică, în special când înoată și un mod simplu și convenabil de a gestiona menstruația. Deci, cum sunt tampoanele in comparație cu alternativa? Ei bine, absorbantele pentru menstruație sunt la fel de eficiente, și le poți prefera dacă ți se pare că introducerea și îndepărtarea tampoanelor este prea complicată. Deși, pentru majoritatea femeilor, folosirea tampoanelor devine mai ușoară pe măsură ce exersează. Spre deosebire de cupele menstruale care colectează sângele menstrual, tampoanele îl absorb, ceea ce înseamnă că sunt mai puțin problematice la utilizare. De asemenea, o cupă menstruală poate fi mult mai dificil de introdus și îndepărtat. Chiloții menstruali arată ca lenjeria intimă obișnuită, dar absorb sângele menstrual. Și trebuie să cumperi multe perechi dacă nu vrei să petreci fiecare seară din timpul menstruației spălându-i.

Dacă tampoanele sunt potrivite sau nu pentru tine este o alegere personală. Unele femei folosesc tampoanele pentru confort și pentru faptul că sunt discrete. În timp ce altele le preferă pentru că nu le place senzația de a elimina sânge sau urmele vizibile pe absorbant când merg la toaletă. Tampoanele sunt, de asemenea, o opțiune excelentă dacă ai un stil de viață activ sau porți îmbrăcăminte sportivă strânsă pe corp. Și fac înotul mult mai ușor.

Metode diferite.

Dar tampoanele nu se potrivesc oricui. Poate absorbantele ți se par mai ușor de folosit. Și, deși este o afecțiune foarte rară, poate îți faci probleme în legătură cu riscul foarte mic de sindrom de șoc toxic asociat cu utilizarea tampoanelor [insert link] și te hotărăști să rămâi la absorbante. Fie că folosești tampoane sau absorbante, ambele sunt la fel de eficiente și igienice când te obișnuiești cu ele, așa că cel mai bine ar fi să le încerci pe amândouă și să alegi varianta care ți se pare cea mai convenabilă și confortabilă.

Unele femei folosesc o combinație între un tampon și un absorbant, pentru protecție suplimentară. Poate fi o idee bună dacă menstruația ta este foarte abundentă sau când încerci prima dată tampoanele și vrei să afli ce nivel de absorbție este potrivit pentru tine. Și chiar dacă preferi tampoanele, asigură-te că ai întotdeauna câteva absorbante pentru utilizare pe timpul nopții. Durata maximă de utilizare a unui tampon este de opt ore, așa că, dacă nu te deranjează să te trezești la timp ca să-l schimbi, folosirea unui tampon pe timp de noapte nu e o idee bună. Dacă știi că vei fi la menstruație, dar nu a început încă, folosește un absorbant, nu un tampon. Odată ce începe menstruația, poți trece la tampoane.

Toate tampoanele Libresse au un nivel de absorbție excelent, cu canale curbate care ghidează sângele spre interior, prevenind scurgerile neplăcute. Iar designul lor subțire și vârful rotunjit le fac ușor de introdus. Dar nu au mărime universală. De fapt, tampoanele Libresse Discreet au dimensiuni diferite – Mini, Normal și Super – așa că depinde de fluxul tău care este cel potrivit pentru tine. Mini fiind adecvat pentru un flux foarte mic și Super pentru unul foarte abundent, trebuie să folosești întotdeauna tamponul cu cel mai mic nivel de absorbție pentru tipul tău de flux (adică nu folosi un tampon mai absorbant decât ai efectiv nevoie). Tampoanele trebuie schimbate la aproximativ patru ore și durata maximă de utilizare este de opt ore.

Continuă să te informezi

Descoperă mai multe