Imagine cu o femeie făcând surf pe un fundal mov - Libresse

Te gândești să treci de la absorbante la tampoane, dar nu ești sigură dacă sunt potrivite pentru tine sau nu?

Atunci ai noroc. Avem toate răspunsurile de care ai nevoie pentru a te ajuta să iei o decizie în cunoștință de cauză.

Există două tipuri de tampoane. Unul pe care îl introduci cu degetul și unul care are un aplicator pentru a te ajuta să introduci tamponul. Indiferent pe care-l alegi, odată ce îl introduci, aproape că poți uita că este acolo. De asemenea, nu există niciun semn vizibil că ești la menstruație, pentru că sângele este absorbit înainte să iasă din corp.

Poate preferi tampoanele fără aplicator dacă discreția este importantă pentru tine. Asta pentru că sunt atât de mici, încât este ușor să pui unul în buzunar când mergi la toaletă. În plus, ambalajul este atât de mic și de compact încât nu ocupă deloc spațiu în geantă.

Când folosești tampoane pentru prima dată

Tampoanele sunt chiar practice dacă ești activă și faci sport: un tampon odată introdus, va rămâne fixat în poziție, oricât de mult te-ai mișca. Poți sta cu grijă dacă porți îmbrăcăminte sport strânsă pe corp și folosești un absorbant, dar nu vei avea nicio problemă cu un tampon. De asemenea, sunt excelente când înoți, pentru că nu trebuie să îți faci griji că poți păta costumul de baie.

Cu toate acestea, tampoanele nu sunt pentru toată lumea. Unora dintre femei li se par dificil de introdus. Și nu se recomandă folosirea lor peste noapte (decât dacă setezi alarma), deoarece un tampon introdus de mai mult de opt ore poate cauza infecții. Chiar sunt o opțiune foarte practică, așa că încearcă-le, ca să vezi dacă sunt potrivite pentru tine.

Tampoanele Libresse au un ambalaj foarte ușor de îndepărtat prin răsucire, iar vârful rotund și designul subțire le fac foarte ușor de introdus. De asemenea, sunt fabricate din fibre super absorbante și au canale curbate pentru a ghida sângele în interiorul tamponului și a-l păstra acolo, ceea ce înseamnă că sunt foarte fiabile când vine vorba de protejarea hainelor împotriva scurgerilor deranjante. Și, odată introduse, tampoanele Libresse nu se vor deplasa, așa că poți să îți continui activitatea zilnică fără probleme.

Gama de tampoane Libresse Discreet este disponibilă în trei dimensiuni: mini pentru flux foarte ușor, normal pentru flux mediu și super pentru flux foarte abundent. Este important să folosești întotdeauna tamponul cu cel mai mic nivel de absorbție necesar pentru fluxul tău, în caz contrar te poți expune riscului de a dezvolta o afecțiune foarte rară, dar periculoasă, denumită sindrom de șoc toxic [insert link].

Anumite tampoane sunt furnizate cu propriul aplicator din carton sau plastic, dar Libresse produce doar tampoane fără aplicator. Aceasta înseamnă mai puține deșeuri și ambalaje, pentru a afecta mai puțin mediul înconjurător. De asemenea, ambalajele ocupă mult mai puțin spațiu în geanta ta. Nu-ți face griji, te vei obișnui în curând să folosești tampoane fără aplicator. Trebuie doar să ții minte întotdeauna să te speli bine pe mâine înainte și după.

Pentru mai multe informații despre tampoane, vizitează pagina noastră cu întrebări frecvente.

Continuă să te informezi

Descoperă mai multe