Imagine despre cum să folosești un tampon - Libresse

Este normal să fii un pic speriată când încerci prima dată să introduci un tampon, dar te vei obișnui curând cu ele.

Tampoanele sunt disponibile într-o gamă de mărimi cu niveluri de absorbție diferite, în funcție de fluxul menstrual, de la ușor la abundent. Începe cu un tampon mini dacă folosești tampoane pentru prima dată și vezi dacă ți se potrivește.

Mai întâi, spală-te foarte bine pe mâini. Dacă îți faci griji în legătură cu introducerea corectă a tamponului, e o idee bună să vezi mai întâi unde îl introduci. Cu ajutorul unei oglinzi sau cu degetele, identifică labiile, buzele vaginului care acoperă intrarea. Între acestea vei introduce tamponul.

După aceea, îndepărtează ambalajul tamponului prin răsucire și desfășoară firul – acesta este important la îndepărtarea ulterioară a tamponului. Apoi ține tamponul de capătul cu firul și așază-te într-o poziție confortabilă – stând cu un picior pe capacul de toaletă sau pe vine sunt probabil cele mai bune poziții.

Relaxează mușchii vaginului – aceștia sunt cei folosiți când amâni să urinezi. Dacă încordezi acești mușchi este mult mai greu să introduci tamponul. Apoi inspiră adânc. Expiră și, ținând labiile desfăcute, localizează deschiderea vaginului și împinge ușor tamponul în interior, aplecat spre spate (adică nu drept în sus). Poziționează ușor tamponul, cu întreaga lungime a degetului și firul în afara vaginului.

Odată ce tamponul este introdus, nu trebuie să resimți niciun disconfort. În caz contrar, tamponul nu este introdus corect și este posibil să trebuiască să îl împingi un pic mai mult sau să îl scoți și să încerci din nou cu unul nou. Vei ști când ai introdus un tampon corect pentru că nu vei putea să îl simți în interior. Și nu te îngrijora. Un tampon nu se poate deplasa prea mult în interior, pentru că intrarea către uter este prea mică pentru a putea permite trecerea unui tampon. Nu uita să te speli bine pe mâini după.

Continuă să te informezi

Descoperă mai multe