Tampon configurație uter

Cu puțin exercițiu, te vei obișnui în curând cu folosirea tampoanelor.

Dar sunt câteva lucruri la care trebuie să ai grijă ca să le folosești în mod corespunzător și să rămâi sănătoasă.

Nu folosi un tampon mai mult de patru ore

Cât timp folosești un tampon depinde de fluxul tău. Tamponul absoarbe sângele din vagin și trebuie îndepărtat când este „plin”. Schimbarea tamponului se face în mod ideal la aproximativ patru ore. Dar dacă ai un flux abundent, va trebui să-l schimbi mai frecvent sau să alegi un tampon cu un nivel de absorbție mai mare. Dacă tamponul pare un pic blocat când tragi de fir și este relativ uscat după patru ore, probabil ai nevoie de un nivel de absorbție mai mic. Dacă observi că firul tamponului este umed și pătat, l-ai lăsat un pic prea mult în vagin.

Poți folosi un tampon pe timp de noapte.

Durata maximă de folosire a unui tampon este de opt ore. Asta înseamnă că poți folosi un tampon pe timp de noapte, atât timp cât te trezești după opt ore ca să-l schimbi. Poate ți se pare mai simplu să folosești un absorbant noaptea dacă te culci târziu.

Nu folosi niciodată mai mult de un tampon o dată

Nu trebuie să folosești niciodată mai mult de un tampon o dată. Folosirea a două tampoane crește riscul de sindrom de șoc toxic sau SST. Dacă ai un flux foarte abundent, folosește un tampon cu un nivel de absorbție mai mare și schimbă-l mai frecvent. Sau folosește un absorbant ca metodă suplimentară de rezervă. Și dacă uiți că ai introdus deja un tampon și apoi folosești un altul? Atunci vei observa un miros neplăcut, cauzat de bacteriile care proliferează pe cel care a stat cel mai mult timp în vagin. Scoate ambele tampoane cât mai repede posibil. De asemenea, este posibil să dezvolți o iritație și să observi o modificare a secreției vaginale, caz în care va trebui să consulți medicul. Și dacă primul tampon pare blocat în interior, medicul tău îl poate scoate.

Nu poți păstra tamponul în interior în timp ce faci sex

Folosirea unui tampon în timp ce faci sex este o mare greșeală. Tamponul poate fi împins și mai mult în interiorul vaginului și cauza foarte mult disconfort. Și, în cel mai rău caz, dacă se blochează, poate cauza infecție. Așadar, deși este în regulă să faci sex în timpul menstruației dacă și tu și partenerul tău vă doriți, trebuie să scoți tamponul înainte.

Poți să urinezi când ai un tampon în vagin

Nu este nicio problemă dacă urinezi când ai un tampon înăuntru. Urina este eliberată din uretră, care este un orificiu mic aflat în fața vaginului. Așadar, urina nu va îmbiba tamponul. Se recomandă să muți firul într-o parte în timp ce urinezi, astfel încât să nu se ude.

Nivelul de absorbție al tamponului
1.

Dacă tamponul tău este uscat după patru ore, ai nevoie de un nivel de absorbție mai mic.

Doar un tampon
2.

Folosirea a două tampoane crește riscul de sindrom de șoc toxic sau SST.

Infecție
3.

Folosirea unui tampon în timp ce faci sex poate cauza disconfort.

Continuă să te informezi

Descoperă mai multe