În ceea ce privește igiena feminină și îngrijirea intimă, zona ta intimă se referă la porțiunea de piele care începe de sub buric, unde începe să crească părul pubian și se termină între coapse (dar nu în vagin).

Pielea din zona ta intimă necesită îngrijire specială deoarece, la fel ca fața ta, este o zonă delicată care trebuie păstrată mereu curată, dar cu delicatețe. Din cauza impactului factorilor precum transpirația, epilarea și secreția vaginală în această parte a corpului, igiena și curățenia sunt extrem de importante.

O parte importantă a zonei intime este vulva (sau organele genitale externe), care include pliurile de protecție ale labiilor mari, labiile mici, clitorisul și deschiderea vaginului. Prezintă, de asemenea, glande sebacee și păr pubian. Acestea sunt zonele în care se pot acumula transpirația și secreția vaginală.

Desigur, partea interioară a zonei intime trebuie să fie umedă. Secreția vaginală pe care o producem în mod natural o păstrează umedă, curată și la nivelul corect al pH-ului pentru protejarea bacteriilor benefice, care păstrează zona intimă sănătoasă.

Dar deși umezeala este normală, o igienă regulată este esențială pentru prevenirea mirosurilor neplăcute, deoarece bacteriile dăunătoare se pot acumula rapid. În plus, umezeala de la transpirație poate cauza iritații, mâncărime și infecții bacteriene sau fungice. Așa că este vital să folosești un săpun intim.

Zonele intime pot varia în funcție de cantitatea de păr pubian, dimensiunea și forma vulvei și câtă transpirație și secreție vaginală se produce. Și în funcție de preferințele de epilare – cu ceară sau nu – și tipul de iritații la care ești predispusă poate varia.

Există mai mulți factori care pot afecta sănătatea zonei intime a unei femei pe parcursul vieții. Faptul că este activă sexual, folosirea unor anumite contraceptive, nașterea și menopauza, toate o pot predispune pe o femeie la diferite tipuri de iritații, infecții și secreții vaginale anormale.

Acestea includ candidoza vaginală, o infecție fungică ce cauzează mâncărime și dureri la nivelul labiilor și secreție vaginală neobișnuită, albă și groasă sau subțire și apoasă. Aceasta are mai multe cauze, inclusiv stresul, alimentația deficitară și folosirea aceluiași absorbant sau tampon prea mult timp. Altă infecție comună este vaginita bacteriană, cu simptome ce includ o secreție vaginală subțire de culoare gri și miros neplăcut. Deși nu este o boală cu transmitere sexuală, este declanșată adesea de activitatea sexuală.

Urmează aceste sfaturi de îngrijire intimă zilnică pentru a proteja zona intimă de infecții și a o menține curată și proaspătă. Evită săpunurile și gelurile de corp parfumate obișnuite, dar spală-te de două ori pe zi cu un săpun intim precum Libresse Purifying Intimate Wash Gel. Șterge-te de fiecare dată după ce mergi la toaletă cu șervețele intime precum Libresse Purifying Intimate Wipes. Tunde părul pubian sau epilează toată zona. Și folosește în fiecare zi un absorbant zilnic precum Libresse Normal cu formula ProSkin, pentru o senzație de prospețime pe tot parcursul zilei.

O alimentație sănătoasă și echilibrată este, de asemenea, importantă. Limitând consumul de drojdie și zahăr și consumând multă apă, vei reduce șansele de a dezvolta candidoză vaginală sau alte infecții ale zonei intime și te vei simți extraordinar.