Imagine cu două femei stând una lângă cealaltă - Libresse

Nu există altă perspectivă: pubertatea e dură. Dar este o provocare din mai multe motive și nu toate au legătură cu menstruația.

Problemele de stimă de sine sunt printre cele mai mari obstacole din perioada adolescenței (și în viață în general), așa că este esențial să găsești lucruri care să te ajute să te simți mai bine.

Problemele de stimă de sine la adolescenți nu pot fi ignorate. Dacă vocea ta interioară te subminează în permanență, acționează. Dacă nu acorzi atenție acestui aspect, poți deveni retrasă și te poți izola. Sau poți să ajungi să îți neglijezi prietenii sau temele pentru școală. Se poate manifesta și prin tulburări alimentare și automutilare.

Ce cauzează respectul scăzut față de sine? Ei bine, pentru început, să pui prea multă presiune pe tine. Bineînțeles, este bine să ai ambiții, cum ar fi să vrei să conduci țara sau să devii vedetă în domeniul tehnologiei. Dar dacă realitatea este la ani lumină de obiectivele tale, stresul te poate zdrobi. Așa că relaxează-te și menajează-te. Mulțumește-te știind că faci tot ce poți în acest moment.

Dacă vezi că ai o stare proastă, vorbește cu cineva în care ai încredere, cum ar fi un frate mai mare, o mătușă, un prieten de familie sau un consilier de la școală. În timp, faptul că îți exprimi îngrijorările le va pune în perspectivă și în cele din urmă le va face să pară neimportante. Și știi lucrurile alea pe care le citești mereu, cum ar fi că sportul sporește producția de endorfine și te face să te simți mai bine? Sunt adevărate, așa că e momentul să devii activă.

Motive pentru care te poți simți deprimată

Evită rețelele de socializare
Rețelele de socializare

E distractiv să îți împărtășești viața pe Facebook, dar te poate face și nefericită, mai ales dacă devii victima trolilor. Încearcă să eviți o perioadă rețelele de socializare și să interacționezi în schimb cu oameni din viața reală.

Percepția asupra corpului
Percepția asupra corpului

Suntem înconjurați de imagini nerealiste cu silueta „perfectă”, așa că nu e de mirare că te simți prost în legătură cu felul în care ți se dezvoltă corpul. Ține minte doar că toți arată un pic stingheri în adolescență.

Prieteni răutăcioși
Prieteni răutăcioși

Le pasă cum te simți? Îți sunt fideli? Înțeleg dacă nu vrei să faci ceva? Dacă răspunsul la aceste întrebări este nu, nu-i de mirare că nu te simți prea bine. Ai nevoie de prieteni noi.

[Surse]

Continuă să te informezi

Descoperă mai multe