Global V Taboo Tracker Header

Raportul OGVT

Observatorul Global de V-Tabuuri este proiectul nostru în desfășurare creat pentru a înțelege mai bine tabuurile din jurul uterelor, menstruației și vulvelor. Pentru că a înțelege înseamnă a face o schimbare.

De ce este important să vorbim despre tabuuri

Înainte să demontăm niște tabuuri, trebuie să le înțelegem. Trebuie să știm ce trebuie și cât mai trebuie să lucrăm pentru a le demonta. OGVT ne ajută să descoperim ce tabuuri legate de Zona-V există, cum se raportează acestea la bărbați și femei și care sunt provocările și oportunitățile pentru a le descuraja.

Primul nostru raport OGVT a identificat o serie de teme ce includ durerea, plăcerea, nașterea, îmbătrânirea și menopauza

42%
dintre femei au fost de acord că atunci când o femeie ajunge la menopauză este privită ca fiind bătrână
47%
Aproape jumătate dintre femei și bărbați deopotrivă cred că sexul în timpul menstruației este dezgustător
1 din 6
persoane intervievate consideră că femeile nu ar trebui să se plângă de durerile menstruale
1.Underwear with discharge that shows 1/3 representing stat 1/3 of men and women think discharge is gross. 2. Libresse towel half coloured in red. Caption: nearly half of women have never discussed their menstruation or their intimate area with their partner. 3. Hand drawn women holding up 42%. Caption: 42% of women think that when a woman enters menopause, people start to see her as old.

Dacă treci prin oricare dintre experiențele menționate în raportul GVTT, dacă ai experimentat rușine, prejudecăți legate de menopauză, presiune de a fi mamă, lipsă de reprezentare a plăcerii feminine, dacă ai simțit că durerea menstruală ți-a fost minimizată sau dacă aceste probleme au avut un impact în alt mod, ne-ar plăcea să aflăm mai multe de la tine. Accesează proiectul nostru de arhivă #povestiledinnoi și fă-ți povestea auzită.