Calendar menstrual

Calendarul menstrual și ce ne învață acesta

Știind în ce etapă a ciclului menstrual te afli și când să te aștepți la următoarea menstruație îți oferă un sentiment de control asupra vieții tale.

Nu ar fi minunat dacă ar exista un mod simplu și eficient de a-ți urmări ciclul menstrual, de exemplu, cu un calculator pentru menstruație?

Veștile bune sunt că există unul.

Aplicația online pentru urmărirea menstruației îți permite să controlezi menstruația, în loc să o lași pe ea să te controleze pe tine. Dacă ești conștientă de perioadele plăcute și mai dificile ale ciclului menstrual te vei simți mai bine informată și liniștită în legătură cu schimbările corpului tău și stările de indispoziție de-a lungul ciclului. Și acest lucru înseamnă că poți fi pregătită să le faci față. Nu vei mai avea niciodată acea panică „când îmi vine menstruația”?, deoarece ai un calendar pentru menstruație continuu, iar acest lucru înseamnă că ești informată constant.

Folosind constant calendarul, vei putea observa ciclicitatea anumitor stări de-a lungul ciclului menstrual. Acest lucru înseamnă că îți poți face rezerve de absorbante și poți fi pregătită la momentul potrivit. De asemenea, acesta servește drept un calendar al cilului menstrual, care te ajută să estimezi momentul apariției menstruației și durata acesteia. Toate acestea sunt informații extrem de utile. Te ajută nu doar să îți înțelegi schimbările corpului și stările de indispoziție, ci și când să te aștepți la acestea, alertându-te în același timp cu privire la modificările ciclului tău menstrual care ar putea însemna că trebuie să mergi la un consult medical.

Dacă ai SPM, un calendar te va anunța când să te aștepți la simptome și să eviți stresul excesiv în perioada respectivă. Dacă în general ai un flux abundent la începutul menstruației, vei ști în ce zile ale lunii e nevoie să ai suficiente absorbante Libresse Maxi, pentru perioadele când ești plecată de acasă.

Un alt avantaj al calendarului menstrual este că îți permite să urmărești ce se întâmplă în corpul tău, realizând o diagramă a temperaturii bazale a corpului (BBT) și a mucusului cervical (adică secreția vaginală) pentru a prezice cu acuratețe data ovulației. Acestea sunt informații utile dacă vrei să afli perioada de maximă fertilitate.

Un lucru cu adevărat remarcabil la calendarele menstruale este că sunt foarte ușor de folosit. Doar înregistrezi data de început și data de final a menstruației tale în fiecare lună. Și gata! Vei primi o alertă înainte de următoarea menstruație, care îți va spune data la care trebuie să înceapă. Astfel nu mai trebuie să-ți verifici periodic jurnalul. Poți să-ți vezi în continuare de viață, pentru că aplicația va face calculele și verificările pentru tine.

Nu pot să îmi imaginez cum au reușit femeile să se descurce până acum fără calendarul menstrual. Alertele îmi oferă controlul asupra menstruației, în loc să mă controleze ea pe mine

Deși aplicațiile de urmărire a menstruației există de abia din 2012, au căpătat o importanță majoră. Acest lucru se datorează în principal fetelor și femeilor care își doresc un control mai bun asupra ciclului menstrual lunar și asupra vieții lor și o înțelegere mai clară a corpului și sănătății lor generale. De asemenea, este un semn că fetele nu mai au sentimente de rușine și jenă când vine vorba despre ciclul lor menstrual. Trebuie să recunoaștem că toate fetele și femeile au menstruație și ne simțim eliberate dacă aflăm toate informațiile și nu ne mai este frică să vorbim despre ele.

„Ador faptul că dacă utilizez aplicația pentru urmărirea menstruației știu unde mă aflu în cadrul ciclului menstrual și nu îmi mai fac griji că menstruația mă va lua prin surprindere”, spune Emily, 16 ani. „Toate prietenele mele o folosesc ca pe oricare altă aplicație, pentru a fi informate constant și a nu mai irosi timp prețios. Aplicația mea îmi trimite alerte chiar înainte de data începerii menstruației și, de asemenea, când mă aflu în perioada premenstruală, astfel încât să pot să îmi planific în mod realist viața în funcție de perioada din lună.”

Poți să alegi calendarul menstrual potrivit pentru tine în funcție de ciclul tău menstrual, stilul tău de viață și prioritățile tale când îl utilizezi. În afară de calendarele cu un program de bază, poți să le utilizezi pe cele care au un sistem de urmărire a simptomelor, ce îți permit să înregistrezi și să anticipezi simptome precum crampele și durerile de sâni și să programezi alerte. Anumite calendare menstruale îți permit să înregistrezi detalii specifice despre fluxul tău, precum sângerare abundentă, modificări ale culorii și sângerare între menstruații. Acestea sunt utile pentru a ști ce este normal pentru tine și pentru a estima ce urmează în ciclul tău menstrual, trimițându-ți în același timp alerte despre schimbări care ar putea însemna că ai nevoie de un consult medical. Un calendar îți poate oferi informații esențiale pe care le poți transmite unui doctor, dacă ai nevoie de sfatul medicului.

Alte calendare pot estima până la trei cicluri menstruale viitoare, permițându-ți să planifici dinainte – lucru foarte util, în special dacă îți programezi vacanțe, ieșiri în oraș și călătorii. De asemenea, există aplicații de urmărire a menstruației care îți permit să înregistrezi informații pe o diagramă pe care o poți tipări și duce medicului când ai un examen ginecologic. Cu ajutorul unui calendar de urmărire a menstruației poți verifica perioada de maximă fertilitate, în caz ca vrei să rămâi însărcinată sau încerci să eviți acest lucru. Există chiar și calendare de urmărire a menstruației cu funcția Comunitate, unde poți împărtăși informații și îngrijorări cu alți utilizatori și poți beneficia de susținere.

Pentru început, de ce nu încerci aplicația Periodical, oferită de Libresse, care combină funcțiile celor mai bune aplicații de urmărire a menstruației și adaugă unele proprii? Calendarul aplicației se sincronizează chiar și cu iCal și Facebook pentru a ști ce evenimente ai planificate și te ajută să eviți stresul asociat menstruației. Dacă este folosit corect și actualizat în mod constant, calendarul menstrual reprezintă o metodă fiabilă de urmărire a menstruației și de calculare a datelor și duratei ciclului tău menstrual. „Nu pot să îmi închipui cum au reușit femeile să se descurce până acum fără calendare menstruale”, spune Emily. „Alertele îmi oferă controlul asupra menstruației – în loc să mă controleze ea pe mine”.

Descoperă mai multe