Menstruațiile sunt normale, durerile menstruale nu

Essity și Endometrix și-au unit forțele. Împreună vom continua să colaborăm pentru o mai bună sănătate menstruală a tuturor persoanelor care au menstruație și să încurajăm discuții deschise despre durerile cauzate de aceasta, în special cele asociate endometriozei.

Consultă: Ce este endometrioza?

Aproximativ 200 de milioane de persoane cu menstruație suferă de endometrioză în lume. Dacă această populație ar crea o țară, ar fi a opta țară din lume. Endometrioza este o experiență personală: pentru unii durerea nu este cronică și este ușor de combătut cu pastile anticoncepționale. Altora însă le distruge întregul corp. În orice caz, nu există un tratament la ora actuală.

În ciuda semnelor incipiente pe care multe persoane cu endometrioză le resimt când apare prima menstruație, trec în medie cam 7 ani până aceasta este diagnosticată. Acest fapt se datorează multor factori, printre care faptul că oamenii și medicii nu știu ce este endometrioza. Această lipsă de conștientizare rezultă mai ales din normalizarea durerii menstruale. “Eticheta menstruală”, cum a denumit-o un studiu din Australia, învață persoanele ce menstruează că nu trebuie să atragă atenția asupra menstruației. Ascunderea acesteia duce implicit la ascunderea simptomelor față de prieteni, familie, colegi și doctori. Evitarea conversației despre menstruație, mai ales dacă durerile sunt deranjante și strică ritmul normal al vieții, contribuie la o convingere greșită cum că durerile sunt normale.

Noi cei de la Endometrix vrem ca toate persoanele cu menstruație să înțeleagă că durerea nu este normală. De asemenea vrem ca ele să înțeleagă cum și de ce au aceste dureri pentru a putea lua cele mai bune decizii astfel încât să se simtă mai bine. Când am decis să înființăm o companie pentru a ajuta oamenii cu endometrioză, am început să luăm interviuri pentru a înțelege prin ce trec – li se spunea mereu de către părinți, prieteni, asistente și doctori că durerile menstruale nu erau mare lucru.

Am dorit să venim cu o soluție pentru a demonstra că deși menstruația este o parte naturală a vieții, să experimentezi dureri extreme în timpul acesteia nu este. Astfel s-a născut aplicația noastră destinată urmăririi sănătății persoanelor cu endometrioză și dureri menstruale cronice.

Și iată-ne astăzi. După ani de cercetare, testare și perfecționare a aspectului aplicației noastre, am venit cu o soluție care îi face pe utilizatori capabili să:

  • Aibă o abordare personalizată asupră stării lor de sănătate
  • Își îmbunătățească comunicarea cu medicii lor
  • Se auto-îngrijească prin diverse programe adaptate

Endometrix-Logo

Descoperă mai multe despre Endometrix