În fiecare noapte milioane dintre noi suferim de insomnia cauzată de menstruație.
 
Ne punem prosoape, încă o pereche de lenjerie, îmbrățișăm sticle de apă caldă, facem băi fierbinți la 2 noaptea. Și încercăm să alungăm durerea cu pastile. Sau cu plăcere.
 
Asta pentru că menstruația nu doarme niciodată. Deși ne-am dori cu disperare.
 
Cu uterele sângerânde și cu abdomnele balonate, suntem pe jumătate treze, pe jumătate adormite.
 
Ba ne e cald, ba ne e frig, ne chinuim, ne ghemuim. Ne învârtim, ne răsucim, rugându-ne ca absorbantele să nu se deplaseze. Pentru multe dintre noi teama de a ne păta ne oprește din a ne odihni.
 
Mergem pe vârfuri până la toaletă, în timp ce parteneri, copii sau animale toți dorm îngerește - oare simțim mirare sau invidie?
 
Și în tot acest timp, nopțile pierdute trec pe lângă noi - două ore pe noapte, patru nopți pe an, luni și luni din viețile noastre.
 
Este momentul să facem lumină în ceea ce se întâmplă în întuneric. Pentru cele dintre noi care înfruntă noaptea, unite fără a ne da seama. Pentru că menstruația nu doarme niciodată, dar noi de ce nu am face-o?

Alătură-te nouă în căutarea somnului pierdut! 
Dormi fără griji!

Decalajul de somn din timpul menstruației

62%
dintre femei+ dorm mai prost în timpul menstruației*
5 luni
Femeile pierd în jur de 5 luni de somn de-a lungul vieții din cauza menstruației*
1/3
O treime dintre femei+ nu doarme din cauza temerilor legate de pătarea așternuturilor*
Somnul odihnitor din timpul nopții este esențial pentru sănătatea și bunăstarea noastră. Doar o noapte pierdută te poate face să te simți rău pentru tot restul săptămânii.
 
Problema este că multe dintre noi nu putem să ne bucurăm de somnul pe care-l merităm. În același mod în care există un decalaj salarial, unul al durerii și unul al plăcerii, există un decalaj când vine vorba despre cum dormim. Când suntem în timpul menstruației și experimentăm insomnii, acest decalaj devine semnificativ. Rușinea și tabuurile asociate cu menstruația nu dispar noaptea. Chiar sunt și mai pregnante. Acest fapt face ca multe dintre noi să depună mari eforturi pentru a ne descurca cu menstruația înainte de a adormi și de-a lungul nopții.
 
Misiunea noastră este de a schimba lucrurile făcând lumină în spectrul larg de probleme pe care le experimentează femeile când sunt la menstruație, permițându-le tuturor să sa simtă înțelese, unite și confortabile cu ceea ce simt.

Alătură-te nouă în căutarea somnului pierdut distribuind filmul #insomniademenstruație

Descoperă noile absorbante Libresse Goodnight cu tehnologia Max Cour-V™. Se adaptează fluxului tău. Se adaptează corpului tău.

[Referințe]
 
Un total de 10.871 de persoane au fost chestionate în patru piețe cheie: Marea Britanie, Italia, Franța, Suedia, China, Argentina, Columbia, Rusia, Malaezia și Iordania. Sondajele de opinie au avut loc în perioada 24 decembrie - 24 ianuarie și au fost efectuate de Dynata.