Fotografie cu o femeie matură stând jos și folosindu-și laptopul - Libresse

Menopauza este o parte naturală a vieții unei femei – și totuși, este un subiect învăluit în mister.

Simptomele de menopauză pot fi un ușor șoc pentru cineva care nu știe la ce să se aștepte, așa că e util să cunoști semnele timpurii și să te pregătești pentru ele.

O femeie a trecut la menopauză după ce a avut 12 luni consecutive fără menstruație. Însă în prima etapă, denumită perimenopauză, se produc tot felul de schimbări. Atunci vei avea primele bufeuri, transpirații nocturne și menstruații neregulate, precum și schimbări de dispoziție.

Bufeurile apar când o femeie simte dintr-odată că îi este îngrozitor de cald, de la piept în sus. Acestea sunt de obicei însoțite de roșeață și transpirație. Cel mai bine este să porți haine în straturi, confecționate din fibre naturale, astfel încât să reduci șansele să ți se facă prea cald, dar să poți da jos ușor un strat în caz că se întâmplă. Transpirațiile nocturne sunt varianta pe timp de noapte a bufeurilor și te poți trezi leoarcă. Te poate ajuta să dormi cu fereastra deschisă și un ventilator electric lângă pat. Somnul în general poate fi problematic pentru femeile aflate la menopauză, așa că trebuie să depui eforturi pentru a obține o rutină de somn perfectă.

Alte simptome de menopauză includ creșterea în greutate și indispozițiile. Acestea pot fi ameliorate printr-o alimentație sănătoasă, reducerea stimulentelor precum cafeaua sau alcoolul și mult sport ce îmbunătățește dispoziția. Este normal să te simți copleșită de stres și să ai un sentiment de izolare. Susținerea persoanelor dragi și găsirea de moduri de gestionare a stresului, precum meditația sau yoga, pot ajuta enorm în această perioadă.

De asemenea, este normal să începi să ai menstruații neregulate în timpul perimenopauzei, ceea ce te poate lua prin surprindere dacă ani de zile ai avut menstruație regulată. Dacă păstrezi un produs pentru igienă intimă precum absorbantele Libresse Ultra la îndemână, vei fi pregătită pentru aceste situații. Menopauza poate fi, de asemenea, cauza slăbiciunii vezicii urinare, pentru că reducerea nivelului de estrogen din mușchii abdominali îi poate face mai puțin eficienți în ceea ce privește menținerea vezicii închise. Pentru a evita micile accidente și a-ți păstra hainele proaspete, păstrează câteva absorbante Light Tena în geantă.

Lucrul cheie în pregătirea pentru menopauză este să recunoști modificările pe măsură ce apar, să discuți despre ele cu o prietenă sau un membru al familiei și să faci schimbările stilului de viață necesare. În acest mod, nu te vei simți dintr-odată copleșită și nefericită.

Continuă să te informezi

Descoperă mai multe