Imagine cu pilula contraceptivă și alte produse de înfrumusețare - Libresse

Cât timp ești tânără și ai încă menstruație neregulată, poți avea ovulație cam în orice moment.

Acest lucru înseamnă și că poți rămâne însărcinată în practic orice perioadă. Inclusiv când ești la menstruație. Nu este ceva comun, dar se întâmplă.

Totuși, după ce ai făcut un test de sarcină și este pozitiv poți să ai după aceea menstruație și să fii însărcinată? Ei bine, da – se pare că da. La începutul sarcinii, poți avea o sângerare sau „pătare”, adesea în momentul în care ai avea în mod normal următoarea menstruație. Cu toate acestea, nu este același lucru cu menstruația. Este de fapt sângerarea la implantare și se produce atunci când un embrion se cufundă în peretele uterului. Desigur, dacă nu știi că ești însărcinată, această sângerare poate fi interpretată greșit ca fiind menstruație, deoarece poate părea foarte asemănătoare.

Pe perioada sarcinii nu vei avea menstruații efective. Acest lucru se întâmplă pentru că atunci când rămâi însărcinată uterul își păstrează mucoasa pentru a ajuta fătul, în loc să o elimine cum se întâmplă atunci când ovulul rămâne nefecundat. Orice sângerare ce apare cât timp ești însărcinată trebuie comunicată medicului sau ginecologului tău, deoarece poate fi un semn al altor probleme. Deși nu înseamnă mereu că este o problemă, cu siguranță trebuie verificat.

Dacă nu ți-a venit menstruația și ai avut raporturi sexuale, poate însemna că ești însărcinată, chiar dacă ai folosit o metodă contraceptivă. Nicio metodă contraceptivă nu este eficientă 100%. Pentru a fi sigură, fă un test de sarcină pe care îl poți obține fără rețetă de la o farmacie. Poți face testul în orice moment din prima zi estimată pentru menstruație.

Declinarea responsabilității medicale

Informațiile medicale din acest articol sunt oferite doar ca resursă de informare și nu sunt menite a fi folosite în scopuri de diagnoză sau tratament. Te rugăm să consulți medicul pentru sfaturi în legătură cu o afecțiune medicală specifică.

Continuă să te informezi

Descoperă mai multe