Cuplul Wombstories fiind intim
Chiar și mama mă face să mă simt vinovată pentru că nu vreau copii

Mai puțini oameni fac copii

Acum mult timp, pântecele noastre erau menite să fie doar niște cuiburi pentru bebeluși. Viața a urmat un model liniar: căsătoriți-vă, mutați-vă împreună, aveți copii. Dar acum nu mai este cazul.
 Astăzi, tot mai multe femei și cupluri optează pentru a nu fi părinți[1]. Desigur, mulți oameni încă mai au copii, dar nu mai este o parte integrantă a vieții pentru toată lumea.

Trăind fără copii – stigma

Oricare ar fi motivele pentru care trăiesc fără copii, toată lumea ar trebui să poată face această alegere fără a se teme de a fi judecat. 

După cum a spus o femeie, „Unii prieteni consideră că pisica mea este un înlocuitor pentru a nu avea copii - unul chiar se referă la ea drept„ copilul meu cu blană ” Îmi iubesc pisica, dar asta este tot ce este pentru mine. ”

Femeile sunt numite egoiste sau superficiale, imature sau nefericite și li s-a spus că nu vor fi împlinite fără copii. Sau li s-a spus că se vor răzgândi după ce vor găsi partenerul potrivit. Nu este surprinzător că șase din zece dintre cei care aleg să nu aibă copii se simt înțeleși greșit de către societate [2].

Motivele tuturor sunt diferite

 

Dacă era de așteptat din partea femeilor să aibă copii, acum aceasta a devenit o alegere personală. Mulți oameni cred că este vorba despre costuri, impactul fizic sau provocarea creșterii copiilor. Există însă multe alte motive pentru care cineva ar putea decide să își trăiască viața fără copii.

Realizarea că nu voia copii a venit foarte lent pentru femeie cu care am vorbit. “Am vrut inițial să-mi pun cariera în mișcare. Atunci era vorba de cumpărarea unei case. Mi-a luat ani să recunosc că timpul nu va fi niciodată corect, deoarece un copil nu a fost ceea ce mi-am dorit cu adevărat. ”

"Am presupus că vreau copii la împlinirea a treizeci de ani - toată lumea vorbește despre un„ ceas biologic ”, dar nu am simțit niciodată ca fiind" real ”.

Standardele de maternitate perfecționiste care nu pot fi atinse descurajează multe femei, însa unele dintre noi chiar nu simt nevoia de a deveni părinți.

Pentru unii, este vorba despre dorința de a fi cu adevărat independenți și liberi de a trăi cum le place [3]. Alții sunt încă îngrijorați de impactul asupra mediului dacă fac copii. 

Dorești să împărtășești experiența alegerii tale de a nu avea copii? Spuneți-ne folosind #povestiledinnoi.

Personajul de desene animate Wombstories în barca la bifurcația unui râu alege opțiunea„ Nu vreau copii

Fără copii? Nicio problemă!

Unii oameni nu mai pot aștepta să aibă copii, în timp ce alții știu că nu este  pentru ei. Și este în regulă! Corpurile și viețile noastre aparțin nouă, astfel încât fiecare persoană trebuie să decidă ce cale dorește să ia.Viața fără copii este la fel de plină de bucurie ca viața cu copii. Fiecare alegere este valabilă și la fel de importantă.

Trei produse Libresse cu umbre pe un fundal albastru - Libresse

Simte-te încrezătoare în orice situație cu absorbantele zilnice Libresse!