Imagine cu articole esențiale pentru vacanță pe un fundal albastru - Libresse

Să fim realiști, mama natură nu nimerește mereu cele mai potrivite momente.

Dar dacă menstruația ta coincide în mod nefericit cu o vacanță sau o competiție de înot, asta nu înseamnă neapărat că trebuie să te resemnezi cu ideea. Poți să oprești o menstruație sau cel puțin să o amâni. Și odată ce ai înțeles cum să-ți reglezi ocazional menstruația, deții controlul asupra situației.

Așadar iată ce trebuie să faci ca să oprești menstruația. Dacă folosești pilula contraceptivă combinată, poți amâna menstruația luând două folii una după cealaltă [1]. Este important să consulți înainte medicul, ginecologul sau asistenta medicală comunitară, pentru a te asigura că o faci în siguranță și că poți amâna menstruația cu tipul de pilulă pe care îl iei.

Dacă iei alt tip de pilulă contraceptivă poți trece la cea combinată pentru a putea amâna menstruația [2]. Dacă nu iei pilula contraceptivă, vorbește cu medicul tău de familie despre alte modalități de a amâna menstruația. Dacă nu ai alte probleme de sănătate, ți se poate prescrie medicație (noretisteron) care să prevină începerea menstruației într-o perioadă inoportună.

Cât privește oprirea menstruației odată ce a început, nimeni nu a descoperit cum se poate face asta până acum. Dar odată ce începe sângerarea, dacă începi să iei pilula contraceptivă combinată imediat, aceasta va face menstruația mai scurtă și mai ușoară [3]. Folosirea de analgezice fără rețetă conform instrucțiunilor de dozare va ajuta, de asemenea, la reducerea inflamației pereților uterini, ceea ce în schimb va reduce sângerarea și durerea aferentă.

Există și câteva metode naturale pe care le poți încerca [4]. Acestea includ exerciții fizice regulate, care ajută la relaxarea mușchilor uterini pentru a reduce fluxul menstrual. Totodată, multe femei își pun încrederea în ceaiuri ce conțin rădăcină de valeriană și mușețel. Ceaiul de zmeură și ceaiul din frunze de urzică reduc, de asemenea, sângerarea menstruală. Reține doar că trebuie să consulți întotdeauna un medic înainte de a încerca metode pe bază de plante.

În orice caz, deși este în regulă să amâni ocazional menstruația, știința nu a stabilit încă dacă este sigur să faci asta pe termen lung. Așa că nu-ți pune în pericol sănătatea – nu merită pentru o menstruație.

[Referințe]

Continuă să te informezi