The earth in the middle of a swirling galaxy of stars

Promisiunea noastră eco

Libresse susține bunăstarea femeilor - și a lumii în care trăim. Scopul nostru este de a reduce amprenta de carbon cu 30% până în 2030.

Promovăm sănătatea feminină demontând tabuuri și rușinea asociată corpurilor noastre. Dar nu există sănătatea femeilor fără sănătatea lumii în care trăim. De aceea ne dedicăm reducerii amprentei noastre de carbon și a impactului asupra mediului a produselor noastre.Suntem onești și deschiși în privința oricărui aspect – vulve, menstruație, scurgeri – deci vrem să fim la fel de transparenți vizavi de scopurile noastre eco cum suntem vizavi de cheagurile de sânge.

Packet of Libresse Dailies Extra Protection Extra Long Liners on swirling galaxy backgroun
Materiale sustenabile

Suntem mereu în căutare de materiale inteligente care pot face produsele noastre mai blânde cu planeta (și cu vulva).

Woman sat down with underwear pulled down to her ankles, revealing a clean panty liner
Mai puțin înseamnă mult

Un produs mai subțire, mai puțin ambalaj, mai puține deșeuri. Reducem amprenta noastră de carbon folosind materiale și ambalaj unde este nevoie.

Ce facem pentru a ne atinge scopul

68%
Lenjeria noastră de menstruație are un impact cu 68% mai redus asupra mediului*
80%
Pungile de plastic al absorbantelor Ultra Day sunt făcute în proporție de 80% din materiale reciclate și surse sustenabile**
100%
Fabricile noastre funcționează cu electricitate verde ***
Când vorbim despre amprenta noastră de carbon, ne referim la total gazelor cu efect de seră - cum este dioxidul de carbon și metanul – care sunt eliberate în atmosferă când un produs este realizat, folosit sau aruncat.

*Bazat pe ciclul de viață comparativ realizat în 2020 între un absorbant ultra subțire și o pereche de chiloți de menstruație

**La sortimentul nostru de zi, folosim 50% surse sustenabile și 40% plastic reciclat în ambalajul de plastic

***Compania noastră se dedică reducerii amprentei de carbon pentru produse și servicii până în 2030. Unul dintre pași este trecerea la electricitate din surse sustenabile în fabricile noastre cum ar fi apa, vântul sau soarele. Acest tip de electricitate este achiziționat extern și certificat. Aceste certificate nu sunt create de noi, ci eliberate de Sistemul European de Certificare a Electricității pentru a asigura credibilitatea lor. Acest fapt înseamnă că ne asigurăm că folosim doar electricitate sustenabilă în fabrici. Astfel susținem dezvoltarea electricității din surse sustenabile pe toate piețele.