Talentele care ne ajută să facem campania #BloodNormal

De câte ori am văzut-o pe Carrie Mathison din serialul Homeland mergând la toaletă să-și schimbe absorbantul sau pe prietenele Serena și Blair discutând despre coșmarul de a păta o pereche nouă de blugi în cei 5 ani de Gossip Girl?

Menstruațiile fac parte din viața noastră, dar sunt de obicei inexistente în filme și la televizor. În încercarea de a schimba acest lucru, ne unim forțele cu persoane din întreaga lume care dețin o poziție puternică în cultura pop și care sunt la fel de motivate ca noi de a pune capăt tabuurilor despre menstruație. 
 
Iată o prezentare mai amănunțită a cine sunt, ce fac și cum ajută la aducerea menstruației în prim-plan și introducerea subiectului în conversație:

DESSUÙ

DESSÙ este o companie franceză de lenjerie intimă care consideră că femeile ar trebui să își găsească propria definiție a feminității, departe de stereotipuri sau clișee. Pentru colaborarea noastră, compania a creat o pereche unică de chiloți brodați excepțional de Anaïs Albar. Este un tribut vizual adus menstruației, un omagiu care ajută la normalizarea și integrarea menstruației în cultura noastră. O ediție limită va fi disponibilă spre vânzare pe site-ul Dessù.

Saffron Herndon

Saffron este o actriță de de stand-up comedy din S.U.A. care scrie și face stand-up de la 7 ani. Conform Huffington Post, are „un material și un control al scenei mai bun decât persoane de trei ori mai în vârstă decât ea” și suntem de acord cu ei. Am rugat-o pe Saffron să scrie câteva glume despre menstruație și să le includă în momentul ei de stand-up. Ea a ajutat la normalizarea menstruației prin explorarea subiectului cu mintea ei ascuțită și umorul ei fin. „Toți avem coșuri care pot sângera, așa că dacă oamenii nu se sperie de sângele coșurilor, de ce s-ar speria de sângele de la menstruație! E doar sânge”, spune ea.

Julian Hernandez

Julian este un un stilist din Stockholm cu o mare influență în domeniul îmbrăcăminții bărbătești, care a colaborat cu branduri importante și a fost declarat „Male Style Icon” de Zalando. În filmul nostru, îl vedem cumpărând un pachet de absorbante într-un supermarket. Sprijinului lui Julian pentru femei și normalizarea menstruației joacă un rol important în campania noastră. El este unul dintre numeroșii bărbați care ajută la inițierea conversației și care, lucru și mai important, nu fac mare caz din ceva ce se întâmplă tuturor femeilor din toată lumea.

Victo Ngai

Victo este o ilustratoare din Hong Kong, deținătoare a numeroase premii,care activează în S.U.A. Este una dintre persoanele aflate în Topul Forbes sub 30 de ani și colaborează cu New York Times, NBC, DreamWorks și Apple. Pentru campania noastră, a creat un roman grafic scurt despre o femeie supererou care este destul de dură - îi face praf pe adversari și luptă cu vârcolacii în timp ce este la menstruație. În filmul nostru, vedem un prim plan din lucrarea lui Victo cu mesajul „nicio sângerare nu ar trebui să ne tragă înapoi”.

Victoire Dauxerre

Victoire este o renumită actriță franceză, o activistă feministă și autoarea cărții Size Zero, despre anorexie. Este foarte cunoscută pentru expunerea așteptărilor nerealiste ale industriei modei privind corpurile femeilor. În timp ce era model s-a luptat cu anorexia și bulimia și, în plus, i-a încetat menstruația. În filmul nostru, joacă rolul unei franțuzoaice la o petrecere la cină care îi strigă fără rușine prietenei peste masă „ai un absorbant?”.

Printre ceilalți colaboratori talentați se află:

Lorena Andrea, actriță columbiană și model de echipament sportiv care în filmul nostru poartă o ținută roșie cu mesajul „Sangro. No necesito tu aprobacion” (Sângerez. Nu am nevoie de aprobarea ta”).
 
Neil Gaiman, un autor englez deținător a numeroase premii, ale cărui lucrări remarcabile includ seria de benzi desenate The Sandman și romanele Pulbere de stele, Zei americani, Coraline și Cartea cimitirului.
 
Dominique Christina, autoare americană, interpretă, educatoare și activistă specializată în poezie recitată. Un fragment din poezia ei despre menstruație a fost folosit în filmul nostru.
 
Lotta Schelin, căpitanul naționalei de fotbal a Suediei, care și-a reprezentat țara în Liga Campionilor la Fotbal Feminin, Campionatul Mondial de Fotbal Feminin și la turneele olimpice de fotbal.

Cu ajutorul acestor voci puternice, ne dorim să obținem o reprezentare corectă a menstruației în cultura pop. Și ține minte: dacă ești de partea noastră nu uita să distribui campania noastră.

Descoperă mai multe