Imagine cu o femeie așezată pe pat suferind de transpirație nocturnă - Libresse

Femeile se nasc cu un număr fix de ovule, astfel că încetarea ovulației este momentul în care ovarele pur și simplu „termină” ovulele.

Pe măsură ce ovulația încetează și menstruațiile se opresc treptat. Pentru că atunci când nu mai există niciun ovul de îngrijit, nu mai este nevoie de îngroșarea mucoasei uterine.

Menopauza este declanșată când producția de ovule nu mai este posibilă și ovarele tale încetează să elibereze estrogen. La anumite femei, acest lucru se întâmplă treptat, la altele se poate produce mai rapid, ceea ce înseamnă că simptomele menopauzei pot avea un impact mai mare.

Majoritatea femeilor nu realizează când încetează să aibă ovulație, dar anumite semne îți pot indica faptul că se apropie momentul. Lucruri precum un flux menstrual schimbător, bufeuri și transpirație nocturnă. Cu alte cuvinte, simptome asociate în mod tradițional cu perimenopauza, perioada ce precede menopauza.

Întrucât menstruațiile pot fi neregulate și schimbătoare în timpul perimenopauzei, pot fi abundente o lună și lejere următoarea și pot fi mai scurte sau se pot prelungi. În această perioadă nu este deloc neobișnuit să pierzi șirul datei de începere și de final, iar un calculator al ovulației nu prea te poate ajuta, pentru că nu te mai poți baza pe ciclul menstrual regulat cu care erai probabil obișnuită. Unele femei continuă să aibă menstruație mulți ani după ce încetează ovulația, dar menstruațiile pot deveni imprevizibile.

La fel ca menstruațiile tale, nivelurile hormonale devin instabile în timpul perimenopauzei. Este ceva comun pentru femeile de peste 45 de ani să nu aibă ovulație o lună, astfel că nu se produce progesteron pentru a declanșa menstruația, în timp ce nivelurile de estrogen continuă să crească. Acest lucru poate cauza simptome precum sângerarea între menstruații sau un flux abundent atunci când începe menstruația.

Dacă ai menstruații schimbătoare și sângerare între menstruații înseamnă că trebuie să fii pregătită oriunde te-ai afla. Asigură-te că ai întotdeauna absorbante și absorbante zilnice (precum Libresse DailyFresh) în geantă, ca să nu te ia niciodată prin surprindere.

Și nu uita că, deși sângerările neregulate sunt comune în timpul perimenopauzei, acestea pot fi, de asemenea, un semn al unor afecțiuni grave precum cancer de endometru, așa că dacă ai orice îndoieli trebuie să consulți medicul.

Declinarea responsabilității medicale

Informațiile medicale din acest articol sunt oferite doar ca resursă de informare și nu sunt menite a fi folosite în scopuri de diagnoză sau tratament. Te rugăm să consulți medicul pentru sfaturi în legătură cu o afecțiune medicală specifică.

Continuă să te informezi

Descoperă mai multe