Imagine cu cinci forme diferite de bikini pe fundal mov - Libresse

Astăzi, îndepărtarea părului pubian de către femei este ceva foarte comun, deși nu este deloc un lucru rău să îl lași acolo unde este.

În definitiv, părul pubian are un rol foarte important. Acesta protejează pielea delicată din zona intimă de frecare și infecții. Dar epilarea a devenit regulă pentru multe tinere, care spun că nu se simt curate dacă au păr în zona intimă.

Nu există nicio îndoială că acolo se poate acumula transpirație dacă lași părul pubian să crească liber, așa că e recomandabil să îl tunzi cu regularitate. Dar cu siguranță nu este nevoie să îl îndepărtezi cu totul. Este o alegere cât se poate de personală, în funcție de cum te simți și ce contează pentru tine.

Dacă optezi însă pentru îndepărtarea parțială sau totală a părului pubian, este important să iei măsuri pentru a evita firele de păr crescute sub piele sau inflamarea foliculilor piloși. De asemenea, chiar nu este o idee bună să încerci să razi părul din zona intimă, deoarece te poți tăia. Dacă ești activă sexual, acest lucru poate însemna că ai risc crescut de boli cu transmitere sexuală, ce pot fi contractate prin fisuri microscopice ale pielii. Nici cremele pentru îndepărtarea părului de pe linia bikinilor nu sunt deloc recomandate. Acestea pot irita țesuturile delicate ale vulvei.

Îndepărtarea părului cu laser sau prin electroliză sunt cele mai puțin problematice metode de îngrijire a zonei intime. Apelează la un dermatolog calificat de la o clinică recunoscută și asigură-te că urmezi cu rigurozitate recomandările de îngrijire după procedură. Dar trebuie să știi că aceste tratamente pot fi costisitoare.

Multe femei se epilează și dacă este și opțiunea ta este important să știi că există riscuri, precum firele de păr crescute sub piele, infectarea foliculilor piloși și chiar arsuri ale pielii. De asemenea, există o mică șansă să ai o infecție mai gravă, precum celulita după epilare. Acesta este motivul pentru care este esențial să faci procedura personal sau să apelezi la o clinică recunoscută unde igiena este respectată și ceara nu este reutilizată. Asigură-te că cosmeticiana folosește ceară nouă și un aplicator nou. După epilare, aplică un produs de hidratare delicat cu aloe vera sau ulei de cocos pentru calmarea și vindecarea pielii.

Dacă te epilezi sau te razi la duș, spuma intimă pentru piele epilată conține extract de gălbenele, care va calma și hidrata pielea delicată a zonei intime. Folosește o lavetă de exfoliere pentru prevenirea firelor crescute sub piele. După două zile poți trece la un săpun intim.. Și îți recomandăm să folosești un absorbant zilnic precum Libresse Multistyle, pentru prospețime în fiecare zi.

Dacă nu te încântă ideea îndepărtării integrale a părului, se recomandă tunderea cu regularitate a părului pubian, cu foarfecă de unghii curată. Astfel zona este confortabilă, proaspătă și ferită de infecții.

Reține că îndepărtarea părului pubian este o alegere personală. Poți să faci orice ți se pare potrivit pentru tine.

Continuă să te informezi

Descoperă mai multe