Imagine cu patru linguri albe pe un fundal galben - Libresse

Cantitatea de sânge pe care o pierzi în timpul menstruației variază de la o femeie la alta, la fel ca multe aspecte ale ciclului menstrual.

Aproximativ două până la trei linguri de sânge reprezintă cantitatea medie pe toată durata menstruației. Dar reține că va părea mai mult decât este în realitate. Astfel, ceea ce pare un flux de sânge menstrual abundent s-ar putea să fie de fapt complet normal. Și nu uita că odată ce vei începe menstruația va dura o vreme până va avea o frecvență regulată.

Menstruațiile sunt considerate abundente dacă există suficient sânge cât să umple un absorbant într-o oră, pentru mai multe ore consecutive. Alte simptome ale menstruației abundente sunt cheagurile mari de sânge sau sângele de pe haine sau de pe așternuturi.

Factorii care afectează cantitatea de sânge sunt nivelurile de stres, dieta, nivelurile hormonale, metoda contraceptivă aleasă și cauze ereditare. Precum și dacă ai născut sau nu. Dacă ești îngrijorată că ai menstruații anormale, discută acest lucru cu un medic sau asistenta de la școală.

Continuă să te informezi