Sustenabilitate

Abordarea noastră privind sustenabilitatea

Sustenabilitatea nu este doar un cuvânt la modă, ci reprezintă cheia pentru supraviețuirea planetei noastre. Încălzirea globală reprezintă una dintre cele mai serioase probleme ale epocii noastre și Essity, compania care produce absorbantele, absorbantele zilnice, tampoanele și săpunurile intime Libresse, se angajează să găsească soluții sociale și ecologice și să fabrice produse sigure.

Noi, Libresse, suntem mândri de fabricarea și dezvoltarea produselor noastre în mod sustenabil. Compania noastră a fost întotdeauna conștientă de protejarea planetei noastre și a resurselor acesteia. De la sursele de aprovizionare până la metodele de producție și la ceea ce livrăm clienților noștri.

Proveniența produselor noastre

Alegerea responsabilă chiar contează pentru noi și întotdeauna vom căuta modalități de a reduce impactul asupra mediului prin produsele noi, prin design inteligent și materiale. De exemplu, furnizorii noștri de celuloză folosesc fibră de lemn care provine din surse gestionate cu grijă. Respectul față de natură a fost întotdeauna important pentru noi și un obiectiv pe care îl urmăm cu ambiție.

Reducerea ambalajelor

Reducerea deșeurilor reprezintă, de asemenea, o prioritate mare pentru noi. Un mod de a reduce deșeurile este de a face produse mai subțiri. Un alt mod este de a reduce ambalajele. Începând din 2008, am redus cu 1 până la 14% ambalajele la toate produsele noastre de igienă feminină.

De exemplu, la absorbantele Ultra, am redus ambalajele și folosim mult mai eficient materialele și energia, pentru a subția absorbantele. Aceasta le face mai confortabile și practice pentru tine.

Produsele feminine au întâmpinat critici în trecut referitoare la dificultățile de eliminare a acestora într-un mod care să nu aibă un impact negativ asupra mediului. Datorită implicării tale, am îmbunătățit gradul de eliminare a absorbantelor. Ne-ai spus că eliminarea absorbantelor reprezintă problema numărul unu când nu ești acasă - de obicei nu există un coș de gunoi și nu pot fi aruncate în toaletă, deoarece vor înfunda sistemul de canalizare și vor afecta mediul. Așa că am creat Roll.Press.Go – absorbantele inovatoare cu ambalaj care sigilează complet produsul pe toate părțile. Este un mod inteligent, simplu și igienic de a elimina absorbantele oriunde și oricând.

Reducerea amprentei noastre de carbon

În cadrul Evaluării Ciclului de Viață (LCA) am analizat, de asemenea, impactul nostru asupra încălzirii globale sau, cu alte cuvinte, amprenta de carbon a produselor noastre. Amprenta de carbon se referă la gazele cu efect de seră emise în aer în timpul ciclului de viață al produselor. Am depus eforturi mari pentru a reduce amprenta de carbon a produselor noastre de igienă feminină. De exemplu, din 2008, am redus amprenta de carbon a Absorbantelor Ultra cu 20% și a Absorbantelor zilnice Light cu 10%.

Suntem mândri și de alte lucruri pe care le-am realizat. Ne pasă de planetă și de oamenii care trăiesc pe aceasta; mai jos poți găsi câteva din modalitățile prin care contribuim la schimbare.

Eliminarea subiectelor tabu

Tabuurile, ignoranța și preconcepțiile din jurul menstruației pun în pericol sănătatea a milioane de femei zilnic. Combatem activ aceste aspecte. De exemplu, am organizat recent un curs de instruire privind igiena în timpul menstruației pentru fete cu vârsta cuprinsă între 10 și 12 ani în Haikou, China, împreună cu Water Supply and Sanitation Collaborative Council (WSSCC). Cursul le-a oferit fetelor ocazia de a discuta despre corpul lor, despre importanța de a avea o igienă adecvată în timpul menstruației și de a se simți mândre de ce li se întâmplă în mod natural în fiecare lună.

Îmbunătățirea cunoștințelor

Programul educațional Libresse „Descoperă ce i se potrivește corpului tău” învață fetele de școală primară din Malaezia despre menstruație și schimbările prin care trece corpul în timpul pubertății. Fiecare fată primește un pachet de start de la Libresse, care include o broșură care îi ajută pe părinți să vorbească cu fiicele lor despre corpurile lor și despre menstruație.

Descoperă mai multe