Imagine cu o femeie care ia câteva șervețele intime - Libresse

După pubertate, îngrijirea zonei tale intime este un pic mai complexă decât utilizarea apei și săpunului.

Așadar, e o idee excelentă să ai definitivată o rutină de îngrijire intimă, pentru a menține zona intimă curată. Acest lucru înseamnă că indiferent ce îți rezervă viața, poți avea încredere că te vei simți mereu proaspătă și confortabilă.

Pentru a-ți face viața mai ușoară, au fost dezvoltate câteva produse excepționale, care te ajută să îți creezi propria rutină de îngrijire a zonei intime, în funcție de nevoile tale specifice. Iată câteva pe care poate vrei să le adaugi pe lista ta de verificare pentru îngrijirea intimă:

Săpunurile intime

Este important să-ți speli zona intimă cu produse compatibile cu aceasta, pentru a nu perturba nivelul delicat al pH-ului pielii din zona intimă – aceasta este adesea o problemă la săpunurile parfumate și spumele de baie. Soluția este un săpun intim. Anumite săpunuri intime sunt excepționale pentru prevenirea mirosurilor, în timp ce altele calmează pielea inflamată sau o hidratează. Săpunurile intime sunt disponibile sub formă de gel, cremă sau spumă, în funcție de ce preferi.

Șervețele intime

Șervețelele intime reîmprospătează zona intimă, ca să te simți mai confortabilă după o vizită la baie. Acestea sunt deosebit de utile atunci când ești la menstruație, deoarece reîmprospătează rapid toată zona. De asemenea, sunt ideale dacă petreci zile întregi departe de casă, de exemplu, dacă frecventezi festivalurile sau călătorești mult în interes de serviciu.

Absorbante zilnice

Folosirea unui absorbant zilnic în fiecare zi îți protejează hainele împotriva oricărei secreții vaginale, ca să te simți curată și încrezătoare.

Datorită gamei mari de produse de îngrijire intimă disponibile, există ceva potrivit pentru oricine.

Dacă ești sportivă, ai nevoie de un săpun intim care poate elimina transpirația din zona ta intimă, prevenind acumularea bacteriilor și apariția unei infecții. Dacă ești o persoană cu o viață haotică, șervețelele intime pot fi utile pentru a-ți păstra zona intimă proaspătă când folosești toaletele publice și mai ai multe ore până să poți face un duș.

Dacă te apropii de menopauză, un săpun intim cu proprietăți de hidratare va ajuta la combaterea uscăciunii vaginale. Există chiar produse specifice potrivite pentru femeile care își rad sau epilează zona intimă, pentru a ajuta la calmarea zonei și prevenirea iritației post-epilare.

Pentru mai multe informații despre îngrijirea intimă și produsele specifice adecvate stilului tău de viață, vezi „Includerea îngrijirii intime în rutina ta zilnică”.

Continuă să te informezi

Descoperă mai multe